Praha, 28.dubna 2009 – Biblion o.s. oznámilo, že skladové zásoby prvního vydání „Bible, překlad 21.století“ jsou vyčerpány. Poslední kusy se v těchto dnech doprodávají na pultech knihkupectví a supermarketů. Nakladatel se tímto omlouvá všem čtenářům, kteří si na Bibli v novém překladu 21. století budou muset počkat až do druhého vydání. Dotisk dalších 55.000 výtisků je již objednán a na českém trhu by se Bible21 měla ve všech variantách znovu objevit v červnu 2009.

Nový překlad Bible byl slavnostně představen české veřejnosti 9. dubna v Betlémské kapli v Praze. Následovalo spontánní Celonárodní čtení Bible, do kterého se o Velikonocích zapojilo téměř 100 měst České republiky.

Bible21 vyšla v nákladu 50.000 výtisků. Přesně 28 dní stačilo ke kompletnímu rozebrání celého nákladu. Podle vyhlášení Svazu českých nakladatelů a knihkupců obsazuje v posledních třech týdnech Bible 21 nepřetržitě první místo jako nejprodávanější publikace v kategorii „naučné knihy“.


S novým překladem Bible se do prázdnin setkáme ještě jednou 14.-17. května na knižním veletrhu „Svět knihy“ Praha 2009 na Pražském výstavišti. Aby byla kniha na veletrhu i fyzicky přítomna, je speciálně pro návštěvníky tohoto veletrhu odloženo několik stovek posledních výtisků.

Stránky projektu:
http://www.bible21.cz
http://cteni.bible21.cz

Svaz českých nakladatelů a knihkupců:
http://www.sckn.cz/index.php?p=ladder
http://www.sckn.cz/index.php?p=ladder_archiv&w=16
http://www.sckn.cz/index.php?p=ladder_archiv&w=15