Prvky videokomunikace zaujímají čím dále tím více přední místa v návrzích našich kampaní. Výsledky kampaní hovoří jasně – akce podpořeny audiovizuálními „mluvícími“ prvky jsou úspěšnější a přináší větší míru konverze. Nejedná se o náhodný jej, ale o jednu z novodobých komunikačních strategií.

Jednou z prvních momentů, kdy jsme se začali zamýšlet, co videokomunikace způsobuje bylo uvedení teleshoppingu pro Nadační fond NBK (Bible21) na TV Prima. Na první pohled bylo účelem klipu prodávat knihy – Bible. Klip byl načasován a vložen do odpovídajícího rámce. Vzhledem k povaze zboží jsme se přesvědčili, že daný prvek má i řadu sekundárních jevů. Například podporuje důvěru nebo vytváří kontext pro další kroky konverze.

V současné postindustriální společnosti je základním prvek dobrého prodeje klíčové slovo reference. Se slovem refence se buduje zejména důvěru k produktu a ke značce. Vzbuzení důvěry nutně předchází koupi. Důvěra prodává. V zasazení do reklamní kampaně je nasnadě použít krátkých videí nebo animací.

Cílovou skupinou však zdaleka není pouze kupující. Zákazník, který je potěšen vaším zájmem i po koupi, vás spíše doporučí. Investice do následné péče zajistí větší návratnost vynaložené investice. Druhým faktorem je také obsah videa. Nemusí dokonce ani nutně mluvit o Vaší službe nebo produktu. Může být jenom potvrzením, že stojíte na jeho straně. Mezi taková videa patří vtipy, virály nebo poděkování, přání k narozeninám či svátku.

Mezi naše oblíbené produkty patří:

  • Videonewsletter
  • Videomaily
  • Videokonference pro webináře, konzultace, porady, e-learning.
  • Testy zboží
  • Teleshopping
  • Videoshopping

 

Pracujte se sociálním marketingem. Rozehrajte vztahy na všechny strany. Sociální reklamě to sice chvíli trvá,ale je stálejší a přetrvá.