Město Zlín získá v závěru října turistické lákadlo, které zvláště při příchodu chladnějšího počasí potěší návštěvníky z řad rodin s dětmi. Ve čtvrti Vršava, za fotbalovým hřištěm a tenisovými kurty, se otevře první zastřešený rodinný zábavní park v kraji s názvem Galaxie. Stavbu zhruba z třetiny spolufinancovala Evropská unie prostřednictvím Regionálního operačního programu. Halu vybudovala společnost, která již provozuje obdobný – a návštěvnicky úspěšný – zábavní park Bongo Bongo v Brně.
Multifunkční hala bude slavnostně uvedena do provozu 23. října. „Na ploše 2 500 metrů čtverečních bude bezmála dvacet hracích a sportovních zařízení pro děti od dvou do dvanácti let, ale na své si přijdou i starší sourozenci a rodiče. Na rozdíl od komerčních obchodních center a klasických dětských koutků zde děti najdou spoustu překvapení a nezvyklých atrakcí, které je inspirují k pohybu a různým hrám.

Každá z atrakcí symbolizuje jinou planetu či galaxii. Za jediný den tak děti s rodiči mohou uskutečnit dobrodružnou cestu vesmírem,“ uvedla jedna ze zakladatelek Galaxie Jana Valášková. „Velmi časté výkyvy počasí na podzim a v zimě v posledních letech vždy odstaví z provozu řadu venkovních zařízení pro nejmenší. V Galaxii se vyřádí bez ohledu na roční období, krytá hala je v provozu celoročně. Jsme Zlíňáci a sami máme děti, takže dobře víme, že s nimi není hlavně při špatném počasí kam jít,“ dodala Valášková.
„Podobné zařízení pro rodiny s dětmi na Východní Moravě zatím chybělo. Máme tady několik aquaparků a krytých plaveckých bazénů, zimní stadiony s nabídkou bruslení pro veřejnost, ale ne podobnou kapacitně dimenzovanou hernu, kde by se děti zvláště o víkendech a při nepříznivém počasí mohly „jen“ volně vyřádit. Navíc tato atrakce určitě přitáhne návštěvníky i z okolních regionů, tak jako to funguje u brněnského areálu Bongo Brno,“ doplnila ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.
Galaxie bude poprvé otevřena v pátek 23. října ve 13 hodin, slavnostní „křest“ začne ve 14 hodin. Až do 16 hodin bude vstup zdarma. Během odpoledne návštěvníky čeká vystoupení hudební skupiny, kouzelníka a kejklíře Pupa. Na sobotu pak bude rovněž připraven doprovodný program, v němž malé i velké pobaví kouzelníci a klauni a děti se budou moci zapojit do soutěží. Začátek je v 10 hodin.
Hala nabídne také oslavy dětských narozenin nebo vzdělávací a tělovýchovné programy pro školy. Všechny vnitřní atrakce podléhají přísným bezpečnostním i hygienickým předpisům, rodiče si tak budou moci s klidným svědomím odpočinout v přilehlé restauraci či čtenářském koutku nebo při sledování projekcí a různých vystoupení. V průběhu několika týdnů má být areál doplněn ještě o hotel, wellness, stylovou restauraci, půjčovnu kol a in-line bruslí a venkovní posezení.

Kontakt:
Mgr. Jana Valášková,tel. 607 237 416, 777 204 321, www.galaxiezlin.cz
PhDr. Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.,
tel. 577 043 900, 733 161 670

Fotografie z otevření haly Bongo BRNO: