Svou světovou premiéru si na Byron Bay International Film festival v Austrálii odbude příští týden krátký 3D animovaný film TELE-VISION z produkce českého studia Bohemian Multimedia. Film je jedinou světovou premierou v této kategorii na festivalu a byl zařazen na závěr festivalu na poslední galavečer jako předfilm celovečerní černé komedie MY SUICIDE.

Festival se koná ve dnech 5. až 13 března 2010 ve městě Byron Bay. Toto město leží na jihu od Brisbane a je nejvýchodnějším bodem v Australii. Je jedním z nejpopulárnějších turistických destinací Australie. Byron Bay Film Festival (BBFF) debutoval v roce 2006. Na festivalu je k vidění 150 filmů ze 24 zemí světa, mimo filmové projekce nabízí škálu doprovodné zábavy a aktivit. V průběhu festivalu proběhne celá řada seminářů a příležitostí k setkání a diskusním panelům. Program zahrnuje filmy, které odrážejí a rezonují s místními společenskými hodnotami, které kladou důraz na sociální a ekologické otázky, rozmanitost, multikulturalismus, tvořivost, domorodé kultury, ducha, hudby a humoru. Tiskový ředitel festivalu říká: „Jediné, co zůstává, jsou dějiny civilizace a umění. Všechno ostatní se rozpadne a skončí. Umění je velmi důležité a umění filmu kombinuje všechny ostatní umění a je největším darem do doby, ve které žijeme“.

Původní českou tvorbu reprezentuje na festivalu snímek TELE-VISION, který je satirickou filmovou povídkou o rodině, které nesvědčí vysedávání u televize, jenž má vliv na vzájemné vztahy členů domácnosti. Hrdinu krátkého snímku TELE-VISION dožene tato v mnoha rodinách poměrně standardní situace k nečekané reakci.