Červen – Září 2010, Litomyšl
Animátoři z renomovaného amerického studia Disney/Pixar Animation Studios (Toy Story, Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo, Wall-i, Vzhůru do oblak) přijedou v létě na zámek v Litomyšli učit profesionální počítačovou animaci.
Praha, Litomyšl –  Animátoři z renomovaného amerického studia Disney/Pixar Animation Studios (Toy Story, Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo, Wall-i, Vzhůru do oblak) přijedou v létě na zámek v Litomyšli učit profesionální počítačovou animaci.

„Záměrem vzdělávacího programu je napomoci obnovení dobrého jména české ‚klasické‘ animace posílením kompetence mladých tvůrců v moderní 3D animaci,“ řekl Marek Toušek, jeden z organizátorů vzdělávacího projektu Anomalia, který deseti týdenní workshop pro profesionální animátory a učitele organizuje.

Kurz začne 12. července a skončí 24. září, za tu dobu se tu vystřídají nejen profesionální hollywoodští animátoři, ale také softwaroví odborníci, kteří by měli účastníkům kurzu, otevř í t dveře k moderním technologiím.

„Kurz není zaměřen na techniku nebo software, ale na umění animace,“ uvedl Marek Toušek. „Jádrem projektu je charakterová animace, totiž umění vést figuru, hrát s digitálně animovaným hercem na nejvyšší úrovni. Chceme pomoci klasickým animátorům vzdělat se v aktuálně nejprogresivnější animační technice a posílit konkurenceschopnost českých filmů či her na světovém trhu,“ dodal. Účastníci kurzu budou pracovat na vlastním krátkém filmu ve všech fázích jeho produkce – od scénáře, storyboardu, přes layout, kameru a režii, až k vlastní animaci a renderingu. Kurz je přístupný studentům animace, profesionálům a pedagogům z oboru. Kapacita je omezena a přihlášky spolu s ukázkami prací lze dodat do konce června 2010.

Vzdělávací kurz je akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Účastníci obdrží certifikát o absolvování uznatelný na trhu práce. Program podporuje MEDIA Programme, Česká filmová komora, FAMU, APA, Fresh Film Fest a Tobogang.

Více o Anomalia: www.anomalia.eu

Plná tisková zpráva v PDF zde.