Nakladatelství KVARTUS MEDIA, k.s., představilo dne 28.dubna 2011 knihu amerického herce Chucka Norrise. Není zcela běžné, aby herecká hvězda akčních filmů vydala svou autobiografii. To se netýká Chucka Norrise a jeho knihy Jaký je doopravdy Chuck Norris – fámy a fakta, která se na českém trhu objeví koncem dubna 2011. Je unikátní jak podáním, tak i samotným obsahem, psána lehkým perem, které pobaví a zaručeně překvapí.

„Chuckovi Norrisovi věříme. Ačkoli ve slavném filmu Cesta draka Chuck Norris neporazil Bruce Leeho, stojí teď před výzvou porazit v knižním prodeji Harryho Pottera“, s nadsázkou uvadí ředitel nakladatelství Jan Talafant.

[nggallery id=8]

Kromě svého mistrovství v bojových uměních je Chuck Norris znám také tisíci vtipů, které o něm kolují po internetu. Nyní nám Chuck Norris prozradí 100+1 ze svých nejoblíbenější hlášek a vtipů, které se o něm vyprávějí. Za každým následují pravdivé příběhy ze života a nějaké ty zásady a moudra, kterými se sám řídí. Chuck Norris je kromě svého neohroženého mistrovství v bojových uměních známý ve své vlasti také jako propagátor křesťanství a biblických zásad. Sám si vytvořil systém pěti oblastí, které považuje v životě za klíčové: svoboda, rodina, zdatnost, víra a boj. Právě tato kniha ukazuje, jaký je doopravdy Chuck Norris, jaké jsou jeho zásady, jaký je jeho pohled na svět. Lecos se tak dovíme například o jeho dětství, jeho rodičích i o přátelství se Steve McQueenem, Brucem Lee, Danzelem Washingtonem či Elvisem Presleyem, a také o jeho šťastném rodinném životě s manželkou Gene.

Příběh českého vydání začíná u článku, kterým Wall Street Journal reaguje na úspěch reklam s Chuckem Norrisem. Americký vlastník práv na základě tohoto článku oslovil iniciátora projektu Ing. Dušana Drabinu z Křesťanské akademie mladých, o.s.. Vydání knihy se ujalo nakladatelství KVARTUS MEDIA, k.s. Knihu do češtiny přeložil Mgr. Jiří Hedánek. „Ačkoli se nejedná o naší reklamu, ani pokračování vánočních reklam, projekt je tak nápaditý, že jsme nemohli odmítnout jeho podporu“, řekl Ing. Martin Jaroš ze společnosti T-Mobile, která je současně s rádiem Evropa 2 partnerem projektu.

Kniha má 312 stránek. Je k dostání ve většině knihkupectví v České republice, ve značkových prodejnách operátora T-Mobile (až od května) a některých supermarketech. Na čtenáře čeká soutěž na rádiu Evropa 2. „Zajímá nás, jak budou čeští čtenáři reagovat na životní hodnoty, které se Chuck Norris snaží představit“, představil Ing. Dušan Drabina diskusní fórum www.chuckcode.cz a jeho Facebookovskou stránku.

Další odkazy: