Naše agentura již tradičně koordinuje a produkuje Celonárodní čtení Bible. Patrnery jsou Český Rozhlas 6, Městská knihovna v Praze, Židovské muzeum a SKIP. Záštitu nad celou akcí převzal ministr kultury MUDr. Jiří Besser a primátor hlavního města Prahy MUDr. Bohuslav Svoboda. Čtení začíná v pondělí 18.dubna 2011 a vrcholí v neděli 24.dubna 2011. Ke čtení se připojilo 70 měst, součástí pražského čtení je panelová diskuse a ukřižování.

„Celonárodní čtení Bible mně zaujalo. Vedle snahy o seznámení s nejvýznamnější křesťanskou knihou, také jako rozšiřování povědomí o významné literární památce mezi širokou veřejnost a to formou aktivní, živou. Velmi oceňuji, že se vám podařilo získat zájem veřejnosti natolik, že vyvolal pokračování projektu i v letošním roce. Jako pro ministra kultury je pro mne rovněž významné zapojení řady místních knihoven do vašeho projektu“, řekl ministr kultury MUDr. Jiří Besser.

V loňském roce se do čtení zapojily tisíce čtenářů z 98 měst. V několika z nich se dokonce non-stop za tři dny a tři noci přečetla celá Bible. Čtení Bible již tedy není doménou církví, ale například i knihoven. K letošnímu čtení se oficiálně připojilo 70 míst (k 16.dubnu 2011)  z celé České republiky. Číst se bude na náměstích, ve školách, ale i na půdě knihoven. Většina měst začíná číst v pátek 22.dubna a končí v neděli 24.dubna, ve velkých městech se začíná již v pondělí 18.dubna. Ke čtení se v těchto dnech váže řada doprovodného programu. Obyvatelé a návštěvníci Prahy budou moci spatřit dramatické zpracování ukřižování v úpravě a produkci Mgr.Kristýny Hejlkové. Jěžíš, v podání herce Martina Haydily, ponese svůj kříž v pátek 22.dubna od Prašné brány až na Jungmannovo náměstí, kde bude ukřižován. Happeningu se zúčastní studenti DAMU a bubenické těleso z Českých Budějovic.

Pražská část čtení vyvrcholí již tradičně slavnostním večerem pod názvem „Kniha knih v Knihovně“, který se uskuteční dne 20.dubna od 19:00 hod ve Velkém sále Městské knihovny v Praze. Hlavním programem bude panelová diskuse na téma: „Musí pravda a láska zvítězit nad lží a nenávistí?“. Panelisty budou Tomáš Sedláček, makroekonomický stratég ČSOB , Max Kašparů, psychiatr a publicista, Leo Pavlát, ředitel Židovského muzea Praha a Pavel Hošek, vedoucí katedry religionistiky ETF UK. Speciálním hostem bude Libor Michálek.

Oficiální stránky Celonárodního čtení

http://cteni.bible21.cz

Seznam přihlášených měst

http://www.bible21.cz/nonstop_cteni/mesta2011