V sobotu 31.července 2010 se ve Skiareálu Opálená na Čeladné odehraje unikátní koloběžkový závod. Podle slov výrobce českých profesionálních koloběžek MIBO a člena koloběžkařské ligy pana Břetislava Michálka nemají kategorie cross a downhill sjezdu na sportovních koloběžkách v České republice a okolních státech obdobu. Kromě zmíněných dvou kategorií je otevřena i třetí kategorie pro rodiny s dětmi. Akce potrvá celé odpoledne a bude provázena bohatým doprovodným programem. Koloběžky a vybavení lze zdarma půjčit přímo na místě.

[nggallery id=5]

Přihlásit se lze na stránkách sdružení ČeladnáŽIJE!!! a nebo na Facebooku. Soutěžící čeká celkem 7 kilometrů závodních tratí. Předpokládá se, že se pojede za každého počasí. Soutěžící i diváci uvidí exhibici mountainbikové skupiny DH Brutal Team z Frýdku-Místku. V případě dobrého počasí exhibici paraglidingu či seskoku z letadla. Pro děti se připravují trampolíny a skákací hrad. V případě tropických veder bude v celém areálu Opálená zapnuté vodní mlžení.

I když se jedná o první ročník, závod je tak nevšední a atraktivní, že očekáváme opravdu velkou účast. Zejména z velkých měst jakými je třeba Ostrava a Frýdek-Místek. Rádi bychom vyhověli všem zájemcům, proto budeme registraci uzavírat až několik dní před startem. O všem budeme informovat prostřednictvím Hitrádia Orion a internetu“, řekla ředitelka závodu paní Pavlína Skotnicová.

Program:

14:00-16:00

  • Registrace soutěžících.
  • Testovací jízdy koloběžek pro širokou veřejnost – ZDARMA.
  • Jízdy na motorových buggynách.

16:00-18:00

  • Závod kategorie A
  • Závod kategorie B
  • Závod kategorie C
  • doprovodný program pro rodiny
  • paraglide show,
  • DH Brutal Team Show

18:00

  • Ukončení závodů
  • Vyhlášení výsledků
  • Koncert kapely Meteor
  • Večerní program na středisku a v restauraci Opálená (grilování)

Kategorie A: Rodiny s dětmi do 13let

Přihlásit se mohou rodiny s dětmi, které budou dohromady tvořit týmy. Ty tvoří nejméně dva účastníci, nejvíc pět. Podmínkou je, aby s dětmi jel nějaký dospělý příbuzný. Nejlépe mamka nebo taťka. Trať vede větší část asfaltovou silnicí, finální etapa vede loukou. Přímo nad střediskem si soutěžící budou moci vylepšit svůj časový výkon: na stanovišti budou připravena vajíčka. Je pouze na týmu, kolik vajíček si vezme, ale pouze nerozbité vajíčko odpočítá z času celou minutu. Pojede se na koloběžkách MIBO Rex.

Kategorie B: Extreme

Soutěžní disciplína pro odvážné! Na terénních koloběžkách MIBO Dexter se vždy dva soutěžící spustí po svahu dolů. Vítězí rychlejší. Soutěží se na čas tzv. „pavoukem“: vítěz se utká s vítězem.

Kategorie C: CROSS

Disciplína, která by se dala přirovnat k cyklotrialu na koloběžkách. Po úspěšném závodě motocyklů Enduro “O pohár Lysé hory“ zůstala v areálu crossová trať. Soutěžící zde v hromadném běhu a jízdě, de facto všemi směry, vyzkouší své síly. Vítěze čeká doslova hořká odměna – sud piva.

Užitečné kontakty

Info o závodě, registrace

http://www.celadnazije.cz/2010/07/fastfoot-opalena-2010/

ČeladnáŽIJE!!!

Http://www.celadnazije.cz

Tiskový mluvčí závodu:

Ing.Jan Škraňka

M:733 627 389

E:info@celadnazije.cz

Mapa závodu:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=cs&msa=0&msid=111091203192131885485.00048b4182f35b53953fe&t=h&z=16