Dovolujeme si Vás pozvat na slavnostní premiéru filmu Voňavá pochoutka, která se uskuteční 7.května 2012 v 18 hodin v multižánrovém centru Cooltour na Černé louce v Ostravě. Naše agentura poskytuje ostravským ozvěnám festivalu Mental Power Film Festival Prague služby PR.

Základem celé myšlenky bylo natočit krátký hraný film na profesionální úrovni, jehož hlavními interprety (popř. spoluautory) budou převážně mentálně a kombinovaně postižení (ne)herci. Principem bylo propojení práce profesionálních umělců a odborníků a osob s handicapem, kteří se společně podíleli na vzniku filmu.

(Ne)hercům přineslo natáčení do života změnu, rozruch, pocit naplnění a štěstí. Jak po natáčení napsala jedna ze zaměstnankyň Čtyřlístku Ostrava: „Klienti si užívali pozornosti, která jim byla věnována. Bylo vidět, že důležitost jejich účasti na filmu na ně působí velice pozitivně. Byli disciplinovaní, klidnější a trpělivější než jindy.“

Voňavá pochoutka je krátký hraný film vyprávějící o Emilovi, který se jako každý týden rozhodl přivést své přítelkyni malý dárek. Když si jej odnášel z obchodu vůbec netušil, jaké problémy mu krabice s dárkem přinese. Doveze dárek své přítelkyni Jitce? A co vše může jeden dárek způsobit?

Přijďte na slavnostní premiéru filmu 7.května 2012 v 18 hodin do multižánrového centra Cooltour na Černé louce v Ostravě a dovíte se to!

Kromě premiéry filmu Vás čeká také Film o filmu, který natáčeli studenti ostravské univerzity, setkání a rozhovory s (ne)herci a autory snímku a příjemné posezení v ShakespearOvě kavárně, která je součásti multižánrového centra.

Voňavá pohoutka

Délka:15 minut: Režie: Pavel Šimák, kamera: Petr Kožušník, Střih: Jaromír Vašek, Hudba: Tomáš Rossi, Zvuk: Marcel Weis, Produkce: Ivana Martáková

Hrají: Jiří Mucha, Ján Žaludko, Monika Dirová, Martina Pazderová, Jiří Šimíček, Dagmar Ďurišová a další.