Pravidelné „Frýdlantské hovory s…“ jsou důkazem toho, jak je možné obohatit kulturní a společenský život v malých či okrajových městech České republiky, či propojit život místních obyvatel s globálním celostátním děním. Vše ve vynikající synergii Města a pořadatelů z řad skupiny SPIEV (zavádění Etické výchovy). Naše agentura realizuje komunikaci a medializaci projektu. „Ačkoli je Frýdlant nad Ostravicí významným současným městem, díky jeho zeměpisné poloze je neustálou vzácností setkat se známými politiky, sportovci, ekonomy, umělci či pamětníky. Plánované diskuse nejenom obohatí společenský život našich občanů, ale seznámí je s aktuálním společenským tématem“, představila sou motivaci starostka Frýdlantu nad Ostravicí paní Dr.Helena Pešatová. Pořadatelé věří, že se diskuse mimo jiné stanou pro občany i zajímavými podněty.


Frýdlant nad Ostravicí tak v průběhu roku navštíví například první náměstek ministra zahraničí Jiří Schneider, člen první polistopadové vlády Dr.Jindřich Kabát, ekonom a filozof Tomáš Sedláček, jeden z tzv.Wintonových dětí pan Tom Graumann, nebo zpěvák a skladatel největších českých hitů minulého století pan Jiří Zmožek. Historicky prvním hostem diskusí bude přední filozof, bývalý ministr školství a kandidát na prezidenta pan profesor Jan Sokol, který rozvine téma „Etika a život“.

Diskuse proběhnou každý první čtvrtek v měsíci od října do března. Vstup je zdarma, přesto z důvodu omezené kapacity přednost dostanou ti, kdo se telefonicky nebo internetem zaregistrují.

WWW stránky projektu: http://www.frydlantskehovory.cz